Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.06.2021 ora 07.00 – 06.06.2021 ora 07.00

 

Debitele au fost, în general, în scădere, exceptând bazinul superior și mijlociu al Someșului Mic, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde au fost în creștere doar prin propagare. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, Bârlad, Bahlui, Sitna și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mic, Vedea, Neajlov, Ialomița, bazinul superior al Jiului, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinul inferior al Argeșului, cursul Mureșului și afluenții săi din bazinul inferior, pe cursurile superioare ale Someșului Mare, pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Rm. Sărat, Bârlad, bazinul superior al Argeșului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.