Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 31.05.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 31.05.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
 Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Siret, cele din Dobrogea, bazinul superior al Ialomiței, bazinul inferior al Argeșului, bazinul superior și mijlociu al Oltului, cursul mijlociu al Prutului și afluenții acestuia, unde au fost relativ staţionare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuş, Someșul Mare, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Târnave, Iara, Siret, pe cursul superior al Mureșului și pe unii afluenţi ai Someșului, Crișului Negru, Oltului, Argeşului superior şi Prutului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 30 – 31.05.2018 a fost în scădere, având valoarea de 4700 m3/s, sub media multianuală a lunii mai (7250 m3/s).
Pe tot sectorul aval Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 31.05.2018 – 01.06.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Caraş, Nera, Cerna, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Siret, Prut  şi pe râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de munte din vestul și nord-vestul a țării ca urmare a precipitaţiilor slabe cantitativ prevăzute.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi relativ staționar (4700 m3/s).
Pe tot sectorul aval Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.