Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.10.2020 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
29.10.2020 ora 07.00 – 30.10.2020 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza și bazinele superioare ale Someșului Mic și Crișurilor, unde au fost în creștere ușoară ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării. 
Pe râurile din bazinul hidrografic al Ialomiței, bazinele mijlocii și inferioare ale Crișului Negru, Crișului Repede, cursul Someșului, cursul mijlociu și inferior al Someșului Mic, Mureșului, cursul superior al Prutului și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost în scădere. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crişul Alb, Bega, Bârzava, Caraș, Ialomița, cursul superior al Trotușului, cursul mijlociu și inferior al Siretului și pe râurile din Dobrogea, şi mai mici (sub 30% din aceste valori) în bazinele hidrografice: Bârlad, Tazlău și Râmnicu Sărat.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 29.10 – 30.10.2020 a fost în scădere, având valoarea de 5800 m3/s, peste media multianuală a lunii octombrie (3850 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Oltenița și relativ staționare pe sectorul Călărași – Tulcea.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
30.10.2020 ora 07.00 – 31.10.2020 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș, Crișuri, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Bârlad, bazinul superior al Oltului, bazinul inferior al Ialomiței, cursul inferior al Siretului și pe râurile din Dobrogea, unde vor fi în creștere ca urmare precipitațiilor prognozate și propagării. Pe cursul inferior al Mureșului, debitele vor fi în scădere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (5600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Cernavodă și la Vadu Oii şi relativ staționare la Hârșova și pe sectorul Brăila – Tulcea.