Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
29.08.2018 ora 07 – 30.08.2018 ora 07.00
a) RÂURI
Debitele au fost în scădere uşoară, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Olt inferior, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Bârlad, Jijia, cursul mijlociu şi inferior al Prutului şi râurile din Dobrogea unde au fost staţionare. Creşteri datorită propagării s-au înregistrat pe cursurile inferioare ale Sucevei, Moldovei, Mureşului, Begăi, Timişului şi Siretului.
Creșteri izolate de debite ca urmare a precipitațiilor căzute în interval s-au produs în bazinele superioare ale Ialomiței și Argeșului.
În interval a fost emisă o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 29 – 30.08.2018 a fost staționar, având valoarea de 2300 m3/s, sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creștere pe sectorul Gruia – Calafat și în scădere pe sectorul Bechet – Tulcea.
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
30.08.2018 ora 07 – 31.08.2018 ora 07.00
a) RÂURI
Debitele vor fi în scădere uşoară, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Olt inferior, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Bârlad, Jijia, cursul mijlociu şi inferior al Prutului şi râurile din Dobrogea unde vor fi staţionare și cursul inferior al Siretului unde vor fi în creștere prin propagare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staționar (2300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creștere pe sectorul Gruia – Bechet și în scădere pe sectorul Corabia – Tulcea.