Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.05.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.05.2018 ora 07.00
 
 
a) RÂURI
  Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Siret, Bârlad, Prut (cu excepţia cursului superior şi inferior) şi pe râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staţionare.
Pe cursul inferior al Crişului Alb debitele au fost în creştere prin propagare. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste 100 % din normalele lunare) pe cursul superior al râului Bega și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuş, Crasna, Târnave, Iara, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, pe cursul superior al Mureșului și pe unii afluenţi ai Oltului, Argeşului superior şi Prutului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 29 – 30.05.2018 a fost în scădere, având valoarea de 4900 m3/s, sub media multianuală a lunii mai (7250 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Cernavodă și relativ saționare pe sectorul Hârșova – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 30.05.2018 – 31.05.2018 ora 07.00
 
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Siret, Bârlad, Prut (cu excepţia cursului inferior) şi pe râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staţionare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (4700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Vadu Oii şi staţionare pe sectorul Brăila – Tulcea.