Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.01.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 30.01.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Someșul Mare, bazinul superior al Mureșului, unde au fost în creştere uşoară datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi diminuării formaţiunilor de gheaţă.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) prezente pe majoritatea râurilor din ţară (exceptând râurile din Maramureș, Crișana și Banat) au fost în general în restrângere şi diminuare, exceptând râurile din bazinele superioare ale râurilor din centrul şi estul tării unde s-au menţinut fără modificări importante. 
Debitele se situează în general la valori între 30-90% din normalele lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Caraș, Prahova, Buzău, Trotuș, cursurile superioare ale Izei și Prutului, bazinul inferior al Argeșului și cele din Dobrogea, unde au valori în jurul și peste mediile multianuale lunare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 29.01.2018 – 30.01.2018 a fost în scădere, având  valoarea  de 6900 m3/s, peste media multianuală a lunii ianuarie (4950 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 30.01.2018 – 31.01.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite datorită cedării apei din stratul de zăpadă şi evoluţiei formaţiunilor de gheaţă pe unele râuri din zonele de deal și munte.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) vor fi în diminuare și restrângere şi eliminare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.