Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 27.12.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 26.12.2018 ora 07.00 – 27.12.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
  Debitele au fost în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale Mureşului, Putnei, Rm.Sărat, Bârladului, cursul mijlociu al Oltului şi  cursurile inferioare ale Timişului şi Jiului unde au fost în creştere prin propagare şi râurile din din bazinele hidrografice:  Vedea, Argeş inferior, Trotuş, Bistriţa, Moldova, Suceava, Prut mijlociu şi inferior, cursul Siretului şi râurile din Dobrogea unde au fost relativ  staționare.
Debitele se situează la valori peste mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş mijlociu şi inferior, Bega, Timiş, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu superior, Cibin, Vedea, Argeş inferior, Putna, Protuş, Moldova, Suceava, pe cursul mijlociu şi inferior al Siretului şi pe cursul superior al Prutului. Pe celalalte râuri debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multinuale lunare. 
Formațiunile de gheață existente au fost în uşoară extindere şi intensificare, îndeosebi pe râurile mici din zona de munte din centrul şi nordul ţării. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 26 – 27.12.2018 a fost în crestere, având  valoarea de  3300  m3/s,  sub  media  multianuală   a  lunii  decembrie  (5200 m3/s). 
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creștere pe sectorul Gruia – Calafat și în scădere pe sectorul Bechet – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 27.12.2018 ora 07.00 – 28.12.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în scădere pe râurile din jumătatea de vest a ţării şi staţionare pe cele din jumătatea estică, exceptând cursurile inferioare ale Mureșului, Timişului şi Jiului  unde vor fi în creștere prin propagare.
Formațiunile de gheață existente vor fi în ușoară intensificare și extindere pe râurile din zonele montane din centrul și nordul țării. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creștere (3600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creștere pe sectorul Gruia – Zimnicea și în scădere sectorul Giurgiu – Tulcea.