Situatia hidrologica pe rauri si Dunare in data de 26.03.2023 ora 07.00

Situația hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 25.03.2023 ora 07.00 – 26.03.2023 ora 07.00

RÂURI
Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitațiilor lichide căzute în interval și cedării apei din stratul de zăpadă pe râurile din bazinele superioare ale râurilor: Vişeu, Tur, Someşul Mare, Someşul Mic, Lăpuş, Crişuri, Arieş, Jiu, Olt și pe unii afluenți ai Oltului mijlociu.
Pe celelalte râuri, debitele au fost relativ staționare.
Creşteri de niveluri şi debite s-au mai produs şi pe unele râuri mici din sudul țării ca urmare a precipitațiilor căzute în interval.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Mureș (exceptând Târnava Mare), Bega, Bârzava, Caraș, Suceava, Moldova, cursul mijlociu și inferior al Timișului, bazinele superioare ale Jiului, Oltului, Cibinului, Lotrului, Dâmboviței, Ialomiței şi Prahovei, cursul superior și mijlociu al Bistriței (afluent al Siretului) și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Amaradia, Vedea, Tazlău, Bârlad, Jijia şi pe unii afluenți din bazinul mijlociu și inferior al Oltului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) în intervalul 25.03.2023 – 26.03.2023 a fost în scădere, având valoarea de 6100 m3/s, sub media multianuală a lunii martie (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.

Prognoza hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 26.03.2023 ora 07.00 – 27.03.2023 ora 07.00

RÂURI
Debitele vor fi în general relativ staționare, exceptând bazinul superior şi mijlociu al Jiului, cursul mijlociu al Oltului şi cursurile inferioare ale Crişului Repede şi Crişului Negru, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe cursurile superioare ale Crişului Repede şi Crişului Negru, debitele vor fi în uşoară scădere.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din sudul țării, datorită precipitațiilor, slabe cantitiv, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în scădere (5800 m3/s).
În aval de Porțile de Fier debitele vor fi în scădere.