Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 24.01.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 24.01.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, bazinul mijlociu și inferior al Someșului și bazinul inferior al Mureșului, unde au fost în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) prezente pe majoritatea râurilor din ţară (exceptând cele din Crişana, Banat, sudul Munteniei și Dobrogea) au fost în extindere și intensificare pe râurile din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării și s-au menținut fără modificări importante pe celelalte râuri.
Debitele se situează în general la valori între 30-90% din normalele lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Crișul Alb, Târnava Mare, Bega, Bârzava, Caraș, Nera, Ialomița, Buzău, Trotuș, cursurile inferioare ale Timișului și Mureșului, cursurile superioare ale Crișului Negru, Oltului, Prutului și cele din Dobrogea, unde au valori în jurul și peste mediile multianuale lunare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 23.01.2018 – 24.01.2018 a fost în uşoară creştere, având valoarea de 7200 m3/s, peste media multianuală a lunii ianuarie (4950 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia și pe sectorul Corabia – Cernavodă, în creștere pe sectorul Calafat – Bechet și staționare pe sectorul Hârșova – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 24.01.2018 – 25.01.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, cursul inferior al Someșului, cursurile mijlocii și inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor și Timișului, unde vor fi în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) prezente pe majoritatea râurilor din ţară (exceptând cele din Crişana, Banat, sudul Munteniei și Dobrogea) vor fi în extindere și intensificare. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creștere ușoară (7300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorele Gruia – Calafat şi Tr.Măgurele – Vadu Oii, în creştere pe sectorul Bechet – Corabia și staţionare pe sectorul Brăila – Tulcea.