Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 23.04.2019 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 22.04.2019 ora 07.00 – 23.04.2019 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale Moldovei şi Trotuşului şi cursul mijlociu al Prutului, unde au fost în creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa şi pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staţionare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic, pe cursul superior şi mijlociu al Siretului, cursul superior al Moldovei, pe cursul inferior al Sucevei, pe unii afluenţi ai Bistriţei şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele Lăpuşului, Crasnei, Târnavei Mari, Timişului, Cernei, Bârladului, pe unii afluenţi din bazinele superioare ale Oltului şi Argeşului şi pe unii afluenţi ai Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 22.04 – 23.04.2019 a fost în scădere, având valoarea de 5300 m3/s, sub media multianuală a lunii aprilie (7900 m3/s).   
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Vadu Oii și în creștere pe sectorul Brăila – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 23.04.2019 ora 07.00 – 24.04.2019 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul inferior al Prutului unde vor fi în creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa şi pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi de munte datorită precipitaţiilor, sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (5100 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Brăila și în creștere pe sectorul Galaţi – Tulcea.