Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 23.01.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 23.01.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, bazinul mijlociu și inferior al Mureșului și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) prezente pe majoritatea râurilor din ţară (exceptând cele din Crişana, Banat, sudul Munteniei și Dobrogea) au fost în extindere și intensificare pe râurile din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării și s-au menținut fără modificări importante pe celelalte râuri.
Debitele se situează în general la valori între 30-90% din normalele lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someşul Mare, Crișul Negru, Crișul Alb, Târnava Mare, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Argeș, Ialomița, Buzău, Trotuș, bazinele inferioare ale Crasnei și Mureșului, bazinele superioare ae Arieșului, Oltului și cele din Dobrogea, unde au valori în jurul și peste mediile multianuale lunare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 22.01.2018 – 23.01.2018 a fost  în ușoară scădere, având valoarea de 7100 m3/s, peste media multianuală a lunii ianuarie (4950 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia – Tr. Măgurele și Galați– Tulcea, staționare pe sectoarele Zimnicea – Giurgiu și Hârșova – Brăila și în creștere pe sectorul Oltenița – Cernavodă.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 23.01.2018 – 24.01.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mare, Crasna, Barcău, Someșul Mic, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, bazinul mijlociu și inferior al Mureșului, bazinele superioare ale Bistriței, Sucevei, Moldovei și cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) prezente pe majoritatea râurilor din ţară (exceptând cele din Crişana, Banat, sudul Munteniei și Dobrogea) vor fi în extindere și intensificare. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creștere ușoară (7200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creștere la Gruia și pe sectorul Cernavodă – Hârșova, în scădere pe sectorul Calafat – Giurgiu și relativ staționare pe sectoarele Oltenița – Călărași și Vadu Oii – Tulcea.