Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 22.02.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 22.02.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând cursul inferior al râului Timiş, unde au fost în creștere prin propagare și râurile din bazinele: Crasna, Barcău, Vedea și cursurile inferioare ale Someșului, Argeşului și Ialomiței, unde au fost în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) prezente pe râurile din nordul, centrul și estul ţării se mențin fără modificări importante.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Vedea, Argeș, Ialomița, afluenții de dreapta ai Siretului (exceptând bazinul inferior al Bistriței) și râurile din Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 21.02.2018 – 22.02.2018 a fost staţionar, având  valoarea de 6100 m3/s,  peste  media  multianuală  a  lunii  februarie  (5300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 22.02.2018 – 23.02.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi relativ staţionare, exceptând exceptând cursul inferior al râului Timiş, unde au fost în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Vedea şi cursul inferior al Ialomiței, unde vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din jumătatea de sud-vest a țării ca urmare a precipitaţiilor slabe prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) prezente pe râurile din nordul, centrul și estul ţării se vor menține fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va în creştere (6200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.