Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 21.08.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 21.08.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând Mureşul şi cursul superior al Prutului unde au fost în scădere uşoară, iar pe cursurile inferioare ale Siretului şi Buzăului au fost în creştere ca urmare a propagării.
Datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai însemnate cantitativ, căzute în interval, s-au produs creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri din sud-vestul şi centrul ţării.
Debitele se situează la valori peste mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu (fără Motru), Suceava, Moldova, Bistriţa, Vedea şi Prahova, pe cursurile superioare ale Crișului Alb, Trotuşului şi Putnei, pe cursul mijlociu şi inferior al  Siretului, pe cursul Prutului, pe afluenţii Oltului mijlociu şi inferior şi pe unele râuri din Dobrogea. Pe celelalte râuri debitele au valori cuprinse între 40-90% din normalele lunare, mai mici în bazinul Bârlad (10-30%). 
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 20.08 – 21.08.2018 a fost staţionar, având valoarea de 2500 m3/s, sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost staționare pe sectorul Gruia – Calafat și în scădere pe sectorul Bechet – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 21.08.2018 – 22.08.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
 Debitele vor fi în general staţionare, exceptând Buzăul, cursul mijlociu şi inferior al Mureşului şi cursul inferior al Siretului unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile efecte de inundații locale pe unele râuri din zonele de deal şi munte. 
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (2500 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia – Olteniţa şi în scădere pe sectorul Călăraşi – Tulcea.