Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 20.08.2021 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 
19.08.2021 ora 07.00 – 20.08.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Siretului și afluenților săi, ale Oltului, Argeșului, Ialomiței și Prahovei unde au fost în creștere datorită propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, pe afluenții Oltului inferior și pe cursul mijlociu și inferior al Prutului, debitele au fost în general staționare. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe unii afluenţi ai Oltului superior şi mijlociu,  Argeşului superior şi Prahovei, Trotuşului (Uz, Asău, Dofteana, Oituz, Caşin) și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuş, Crişul Negru, Bârzava, Nera, Rm. Sărat, Tazlău, Bârlad, Jijia, bazinul superior al Crișului Repede, bazinul superior și mijlociu al Timișului și unii afluenți ai Crișului Alb (Sebiș, Cigher). 
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 19.08.2021 – 20.08.2021 a fost în scădere, având valoarea de 3600 m3/s, sub media multianuală a lunii august (4300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Călărași și în creștere pe sectorul Cernavodă – Tulcea.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
20.08.2021 ora 07.00 – 21.08.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea și afluenții Oltului inferior unde vor fi staționare.
Pe cursul mijlociu și inferior al Siretului și cursurile inferioare ale afluenților acestuia, precum și pe cursul inferior al Ialomiței, debitele  vor fi în creștere datorită propagării.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3400 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Călăraşi şi în creștere pe sectorul Cernavodă – Tulcea.