Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 19.11.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 18.11.2018 ora 07.00 – 19.11.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
 Debitele au fost în general staționare, exceptând afluenţii de dreapta ai Siretului, cursurile inferioare ale Jiului și Ialomiței, unde au fost în uşoară scădere și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare.
Creşteri de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor slabe căzute în interval s-au înregistrat pe unele râuri mici din Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul superior al Sucevei, pe Moldova, pe cursul superior şi mijlociu al Trotuşului, cursul mijlociu al Siretului şi mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Moravița, Nera, Cerna, Bârlad, Jijia, pe unii afluenţi din bazinele hidrografice Crișul Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz), Crișul Alb (Bănești, Sighișoara), Mureș (Luț, Comlod, Vișa, Secaș, Râul Mare, Râul Galben), Jiu (Jaleş, Coşuştea), în bazinul superior al Argeşului (R. Doamnei, Vâlsan, Argeşel) şi în bazinul inferior al Bistriţei.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 18.11 – 19.11.2018 a fost în  scădere, având valoarea de 2500 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 19.11.2018 ora 07.00 – 20.11.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic Vedea, cele din Dobrogea, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței și bazinul inferior al Oltului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite și pe unele râuri mici vestul și sud-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor slabe cantitativ prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi relativ staționar (2500 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.