Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 19.02.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 19.02.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele: Crasna, Barcău, Vedea, Argeş inferior şi Ialomiţa mijlociu şi inferior unde au fost în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (preponderent gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) prezente pe râurile din centrul și estul ţării s-au menținut fără modificări importante.
Debitele se situează în general la valori peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someș, Barcău, Crişuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Putna, Prut, Bârlad, cursurile superioare ale Oltului, Moldovei și Siretului, bazinele mijlocii și inferioare ale Izei și Jiului, unde au valori cuprinse între 30-90% din acestea.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 18.02.2018 – 19.02.2018 a fost în scădere, având  valoarea de 6500 m3/s,  peste  media  multianuală  a  lunii  februarie  (5300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Galaţi și staţionare pe sectorul Isaccea – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 19.02.2018 – 20.02.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi relativ staţionare, exceptând cursurile inferioare ale Crasnei, Vedei, Neajlovului şi Ialomiţei, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din sudul țării ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă (preponderent gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) prezente pe râurile din centrul și estul ţării se vor menține fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (6300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Isaccea şi staţionare la Tulcea.