Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 18.02.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 18.02.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele: Crasna, Barcău, Crişuri, Jiu, Olt, Vedea (exceptând cursul său inferior), Argeş (exceptând cursul inferior al Neajlovului) şi Ialomiţa unde au fost în scădere.
Pe cursurile inferioare ale Vedei şi Ialomiţei debitele au fost în crestere prin propagare.
Se situează peste COTA DE ATENŢIE râul  Neajlov-Vadu Lat (150+13)-jud.GR.
În interval s-a situat peste COTA DE ATENŢIE râul Dâmboviţa – Dragomireşti (200)-jud.IF.
Formaţiunile de gheaţă (preponderent gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) prezente pe râurile din centrul și estul ţării s-au menținut fără modificări importante.
Debitele se situează în general la valori peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someș, Barcău, Crişuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Putna, Prut, Bârlad, cursurile superioare ale Oltului, Moldovei și Siretului, bazinele mijlocii și inferioare ale Izei și Jiului, unde au valori cuprinse între 30-90% din acestea.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 17.02.2018 – 18.02.2018 a fost în scădere, având  valoarea de 6600 m3/s,  peste  media  multianuală  a  lunii  februarie  (5300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Hârşova și relativ staţionare pe sectorul Vadu Oii – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 18.02.2018 – 19.02.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi relativ staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișuri, Vedea, Argeș şi Ialomița, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici sudul țării ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă.
Se va mai situa peste COTA DE ATENŢIE râul Neajlov-Vadu Lat (150+5)-jud.GR.
Formaţiunile de gheaţă (preponderent gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) prezente pe râurile din centrul și estul ţării se vor menține fără modificări importante.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (6500 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia –Vadu Oii şi staţionare pe sectorul Brăila – Tulcea.