Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 12.03.2020 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 11.03.2020 ora 07.00 – 12.03.2020 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul mijlociu al Mureşului şi cursul inferior al Timişului, unde au fost în creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinele hidrografice Siret (exceptând Buzăul), Prut (exceptând cursul superior) și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri), existente izolat doar în bazinul superior al Bistriței au fost în diminuare, restrângere şi eliminare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș (exceptând Someșul Mic), Crișul Repede, Crișul Negru, Mureș (exceptând Târnavele), Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Motru, Gilort, Bistrița, Buzău, pe unii afluenţi al Oltului inferior (Topolog, Luncavăţ), în bazinele superioare ale Argeșului, Prahovei şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Bârlad, pe afluenții Prutului și pe unii afluenți ai Jiului inferior (Coșuștea, Amaradia, Raznic), ai Oltului mijlociu şi inferior (Pârâul Nou, Hârtibaciu, Cungrișoara, Beica).
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 11.03.2020 – 12.03.2020 a fost  în creștere,  având  valoarea  de  7500  m3/s, peste media  multianuală a  lunii  martie  (6700 m3/s).   
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creștere.
 
     Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 12.03.2020 ora 07.00 – 13.03.2020 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursul inferior al Mureşului unde vor fi în creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinele hidrografice Siret (exceptând Buzăul), Prut (exceptând cursul superior) și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri), existente izolat doar în bazinul superior al Bistriței vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (7400 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Calafat şi în creștere pe sectorul Bechet – Tulcea.