Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 11.01.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 11.01.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând cursul mijlociu și inferior al Someșului, cursurile inferioare ale Crișului Negru și Crișului Alb, unde au fost în scădere ușoară și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) prezente în bazinele superioare ale unor râuri mici din zonele de munte din vestul, nordul și centrul ţării s-au menținut fără modificări importante.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste mediile  multianuale  lunare, mai mici (30-90% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Vedea, Argeș, Prut, Bârlad, bazinele mijllocii și inferioare ale Crișurilor, Mureșului, Jiului, bazinul inferior al Oltului, bazinul superior și mijlociu al Ialomiţei.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 10.01.2018 – 11.01.2018 a fost  în creștere ușoară, având  valoarea  de 7700 m3/s,  peste  media  multianuală  a lunii  ianuarie  (4950 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere la Gruia şi pe sectorul Olteniţa – Tulcea şi în scădere pe sectorul Calafat – Giurgiu.
 
 
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 11.01.2018 – 12.01.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul inferior al Someșului, unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de munte datorită precipitațiilor slabe prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) prezente pe unele râuri din zonele de munte din nordul și centrul țării  se vor menţine fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (7800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectoarele  Gruia – Calafat și Călărași – Tulcea şi în scădere pe sectorul Bechet – Oltenița.