Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 09.11.2021 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 08.11.2021 ora 07.00 – 09.11.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în creștere datorată precipitațiilor prognozate, celor în curs și propagării pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Bega, Timiş, Bâzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna, Siret, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, Bistrița, Moldova, Suceava, bazinele superioare ale Jiului, Argeşului şi Ialomiței şi bazinul superior şi mijlociu al Oltului.
Pe celelalte râuri debitele au fost în general staționare. 
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-70%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Lăpuş, Someșul Mic, Crișul Repede, Crişul Negru, Crişului Alb, Arieș, cursul mijlociu și inferior al Bârzavei, și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Nera, Cerna, Jiu, Tazlău, Jijia, în bazinul superior al Ialomiței, izolat în bazinul Argeșului și în bazinul inferior al Oltului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 08.11.2021 – 09.11.2021 a fost în creștere, având valoarea de 3600 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creștere pe sectorul Gruia – Zimnicea, relativ staționare pe sectorul Giurgiu – Călărași și în scădere pe sectorul Cernavodă – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 09.11.2021 ora 07.00 – 10.11.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în creștere prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului, Crasnei, Barcăului, Crişurilor, Mureşului, Begăi, Timişului, Bârzavei, Jiului, Oltului, Argeşului, Ialomiței, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotuşlui, Bistriței, Moldovei şi Sucevei. 
Pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bărlad, Prut şi cele din Dobrogea debitele vor fi relativ staționare, iar pe celelalte râuri au fost în general staționare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creștere (4400 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Călăraşi şi în scădere pe sectorul Cernavodă – Tulcea.