Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 06.10.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
05.10.2018 ora 07.00 – 06.10.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursurile inferioare ale Someşului şi Mureşului şi cursul superior al Prutului, unde au fost în creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, în bazinul superior şi mijlociu al Someşului, pe cursul superior şi mijlociu al Mureşului, cursul superior al Bistriţei şi cursul mijlociu al Prutului, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Bârzava, Prahova, Moldova, în bazinul superior al Bistriţei, pe cursurile superioare ale Izei, Mureşului şi Trotuşului, cursul mijlociu al Siretului, pe unii afluenţi ai Oltului mijlociu şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Moravița, Bârlad și bazinul superior al Argeșului (R. Doamnei, Vâlsan).
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 05.10 – 06.10.2018 a fost staţionar, având  valoarea de 2250 m3/s, sub media multianuală a lunii octombrie (3850 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în uşoară scădere pe sectoarele Gruia – Corabia și Brăila – Tulcea, relativ  staţionare la Tr.Măgurele şi pe sectorul Olteniţa – Vadu Oii şi în creştere uşoară pe sectorul Zimnicea – Giurgiu.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
06.10.2018 ora 07.00 – 07.10.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursul inferior al Mureşului şi cursul superior al Prutului, unde vor fi în creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinul mijlociu şi inferior al Someşului, pe cursul superior şi mijlociu al Mureşului şi cursul mijlociu al Prutului, debitele vor fi în scădere.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în uşoară scădere (2200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în uşoară scădere pe sectorul Gruia – Tr. Măgurele, relativ staţionare pe sectoarele Zimnicea – Giurgiu şi Vadu Oii – Tulcea şi în creştere pe sectorul Olteniţa – Hârşova.