Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 04.05.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 04.05.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Ialomița, bazinele mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișului Negru, Crișului Alb, Mureșului, bazinele superioare ale Oltului, Argeșului și Bistriței, unde au fost în scădere ușoară. Pe cursul inferior al Prutului, debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Iara, Cerna, Suceava, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, bazinele superioare ale Crasnei și Timișului şi pe afluenții Crișului Negru, Prutului şi Buzăului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 03 – 04.05.2018 a fost în scădere, având valoarea de 6600 m3/s, sub media multianuală a lunii mai (7250 m3/s)  .
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
La stația hidrometrică Isaccea – jud. TL, nivelul se situează peste FAZA I DE APĂRARE (380+19).
 
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 04.05.2018 – 05.05.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi relativ staționare, exceptând Ialomița și râurile din bazinele inferioare ale Someșului, Mureșului și Prutului, unde vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din nordul și vestul ţării și din zona de munte datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (6300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.
La stația hidrometrică Isaccea – jud. TL, nivelul se va mai situa peste FAZA I DE APĂRARE .