Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 02.02.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 02.02.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general staţionare cu tendinţă de uşoară creştere (datorită precipitatiilor slabe căzute în interval şi cedării apei din stratul de zăpadă) exceptând cursurile inferioare ale Someşului, Crişului Negru, Crişului Alb şi cursul mijlociu şi inferior al Mureşului unde au fost în creştere prin propagare.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri și pod de gheaţă) prezente pe majoritatea râurilor din ţară (exceptând râurile din Maramureș, Crișana, Banat și Oltenia) au fost în general în diminuare, restrângere și eliminare.
Debitele se situează în general la valori între 30-90% din normalele lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuș, Caraș, Ialomița, Buzău, Trotuș, Suceava, bazinele inferioare ale Jiului și Argeșului, bazinul superior și mijlociu al Oltului, cursul superior al Prutului și râurile din Dobrogea, unde au valori în jurul și peste mediile multianuale lunare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 01.02.2018 – 02.02.2018 a fost în scădere, având valoarea de 6400 m3/s, peste media multianuală a lunii ianuarie (4950 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 02.02.2018 – 03.02.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor slabe prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare ale ale Jiului, Argeşului şi Ialomiţei şi bazinul superior şi mijlociu al Oltului şi relativ staționare pe celelalte râuri.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) prezente pe majoritatea râurilor din ţară (exceptând râurile din Maramureș, Crișana, Banat și Oltenia) vor fi în general în diminuare, restrângere și eliminare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere uşoară (6300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.