Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 01.06.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 01.06.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
 Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Crasna, Caraș, Nera, Vedea, Siret, bazinele superioare ale Mureșului și Ialomiței, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinul inferior al Argeșului, bazinul mijlociu și inferior al Prutului și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staţionare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuş, Someșul Mare, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Târnave, Iara, Siret, pe cursul superior al Mureșului și pe unii afluenţi ai Someșului, Crișului Negru, Oltului superior și mijlociu, Argeşului superior şi Prutului.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 31.05 – 01.06.2018 a fost staţionar, având valoarea de 4700 m3/s, sub media multianuală a lunii mai (7250 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 01.06.2018 – 02.06.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Jiu, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Mureșului și Ialomiței, cursul inferior al Oltului și cursul superior și mijlociu al Argeșului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din vestul și centrul țării ca urmare a precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (4600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.