Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 01.05.2018 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 01.05.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Barcău Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Argeș, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, afluenţii Mureşului și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare.
Pe cursul mijlociu al Prutului, debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul hidrografic Vișeu, cursul superior al Ialomiței, cursul superior și mijlociu al Bistriței şi pe cele din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Cerna, Suceava, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, afluenții Prutului, Buzăului și unii afluenți ai Mureșului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 30.04 – 01.05.2018 a fost în scădere, având valoarea de 7300 m3/s, sub media multianuală a lunii aprilie (7900 m3/s) şi peste sub media multianuală a lunii mai (7250 m3/s)  .
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
Nivelurile se situează peste FAZA I DE APĂRARE la staţiile hidrometrice: Isaccea (380+30)-jud. TL și Tulcea (320+15)-jud. TL.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 01.05.2018 – 02.05.2018 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Barcău, Crişuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Argeș, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, afluenţii Mureşului și râurile din Dobrogea,  unde vor fi staţionare.
Pe cursul inferior al Prutului, debitele vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de munte datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (7200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.
Nivelurile se vor mai situa peste FAZA I DE APĂRARE pe sectorul Isaccea – Tulcea, județul Tulcea.