Prognoza medie durata rauri în intervalul 30.12.2020 ora 07.00 – 05.01.2021 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din vestul, sud-vestul, nordul, centrul țării și zonele de munte și relativ staționare pe celelalte râuri.
Creșteri mai importante de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra pe unele râuri din sud – vestul și nord – vestul țării, precum și zona de munte din vestul țării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) existente pe râurile din bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
În următoarele două zile, debitele vor fi în scădere pe râurile din vestul, sud-vestul, nordul, centrul țării și zonele de munte, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare și relativ staționare pe celelalte râuri, apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză, vor avea tendință de creștere începând din jumătatea de vest a țării.