Prognoza medie durata rauri în intervalul 28.12.2021 ora 07.00 – 03.01.2022 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele vor fi în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării pe râurile din jumătatea de vest a țării şi relativ staționare pe celelalte râuri.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din jumătatea de vest a țării, unde vor fi în creştere prin propagare şi râurile din sudul şi estul țării, unde vor fi relativ staționare.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creșteri mai însemnate de niveluri și debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, sunt posibile în prima zi a intervalului pe unele râuri din jumătatea de vest a țării datorită precipitațiilor lichide mai însemnate cantitativ prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă. 
Formațiunile de gheață vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare, exceptând cele de  pe râurile din Moldova, care se vor menține fără modificări importante.