Prognoza medie durata rauri în intervalul 27.12.2021 ora 07.00 – 02.01.2022 ora 07.00

În prima jumătate a intervalului de prognoză, debitele vor fi în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării pe râurile din jumătatea de vest a țării şi relativ staționare pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din jumătatea de vest a țării, unde vor fi în creştere prin propagare şi râurile din sudul şi estul țării, unde vor fi relativ staționare.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efect de inundaţii locale şi creșteri mai însemnate de niveluri și debite, cu depăşiri ale COTELOR DE APӐRARE, sunt posibile în primele două zile ale intervalului pe unele râuri din jumătatea de vest a țării datorită precipitațiilor lichide mai însemnate cantitativ prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă. 
Formațiunile de gheață vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare, exceptând râurile din Moldova unde se vor menține fără modificări importante.