Prognoza medie durata rauri în intervalul 27.07.2020 ora 07.00 – 02.08.2020 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din vestul, centrul, nordul țării și zonele de munte, staționare pe cele din bazinele Vedea, Bârlad, pe afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea și în scădere pe celelalte râuri.
În restul intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul, centrul și nordul țării, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite, în special pe unele râuri din zonele de deal și munte din vestul și nodrul ţării, datorită precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă.
Pe râul Prut, nivelurile, în scădere, se vor menţine peste COTELE DE ATENŢIE, pe sectorul aval Oancea, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.