Prognoza medie durata rauri în intervalul 27.02.2020 ora 07.00 – 04.03.2020 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului, debitele medii zilnice vor fi în creștere ca urmare a  precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, exceptând râurile din sud-estul țării unde vor fi relativ staționare.
În următoarele două zile, debitele vor fi în general în scădere pe râurile din jumătatea de nord a țării și zonele montane, în creștere prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul și nord-vestul țării și staționare pe celelalte râuri.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în creștere începând din vestul și nordul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri, izolat pod de gheaţă) existente pe râurile din zonele de munte din centrul și nord – estul țării, vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare în primele două zile și ultimele zile ale intervalului și se vor menține fără modificări importante în restul intervalului.