Prognoza medie durata rauri în intervalul 26.09.2020 ora 07.00 – 02.10.2020 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului, debitele medii zilnice vor fi în creștere pe majoritatea râurilor din țară datorită precipitațiilor prognozate și propagării.
Către mijlocul intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din jumătatea de vest a țării unde vor fi în creștere prin propagare.
Spre sfârșitul intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând râurile din jumătatea de vest a țării unde vor fi în scădere.
În prima zi a intervalului de prognoză se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din zonele de deal și munte din Banat, Oltenia, Vestul Munteniei, Crișana, Maramureș și nordul Moldovei datorită precipitațiilor, cu caracter torențial, însemnate cantitativ, sub formă de aversă, prognozate. 
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 53 din 25.09.2020 începând cu data de 26.09.2020 ora 06.00.