Prognoza medie durata rauri în intervalul 26.07.2020 ora 07.00 – 01.08.2020 ora 07.00

În primele trei zile ale intervalului debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din vestul, centrul și nordul țării, staționare pe cele din bazinele Vedea, Bârlad, pe afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea și în scădere pe celelalte râuri.
În restul intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, afluenții Prutului, afluenții Oltului inferior și cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite, cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, în special pe unele râuri din zonele de deal și munte din jumătatea de vest a ţării, datorită precipitațiilor, sub formă de aversă și cu caracter torențial, prognozate.
Pe râul Prut, nivelurile se vor menţine peste COTELE DE ATENŢIE, pe sectorul aval Oancea, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.