Prognoza medie durata rauri în intervalul 26.01.2019 ora 07.00 – 01.02.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creştere pe râurile din sudul  şi sud-vestul ţării ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării şi numai prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor din Crişana şi Banat şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din sudul şi sud-vestul ţării.
În restul intervalului de prognoză debitele vor fi în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zapadă şi propagării.
Formaţiunile de gheaţă vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare, exceptând primele două zile ale intervalului, când se vor menţine pe râurile din Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Moldovei.