Prognoza medie durata rauri în intervalul 23.12.2018 ora 07.00 – 29.12.2018 ora 07.00

În prima parte a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere  datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale și creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din Maramureș, Crișana și Banat, datorită efectului combinat al cedării semnificative a apei din stratul de zăpadă pe fondul temperaturilor pozitive și a precipitațiilor prognozate.
În partea a doua a intervalului debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creștere datorită propagării.
Formaţiunile de gheaţă vor fi în prima jumătate a intervalului în restrângere şi diminuare, apoi vor fi în uşoară extindere şi intensificare, în special pe râurile din zona de munte.