Prognoza medie durata rauri în intervalul 23.07.2020 ora 07.00 – 29.07.2020 ora 07.00

În prima jumătate a intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din nordul, vestul şi centrul, unde vor fi în creștere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite, cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, în special pe unele râuri din zonele de deal și munte din nordul, vestul şi centrul ţării, datorită precipitațiilor, sub formă de aversă, prognozate, de scurtă durată și cu caracter torențial.
În cea de-a doua partea a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din nordul, vestul şi centrul ţării, unde vor fi în creștere prin propagare. 
Pe râul Prut, nivelurile se vor menţine peste COTELE DE ATENŢIE, pe sectorul aval Oancea, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.