Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.07.2020 ora 07.00 – 25.07.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagarii pe râurile din vestul, sud-vestul, nordul, centrul țării și zonele montane și relativ staționare pe celelalte râuri. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite, cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, în special pe unele râuri din nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei şi vestul Carpaţilor Meridionali, datorită precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă, de scurtă durată și cu caracter torențial.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul, sud-vestul, nordul și centrul țării, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râul Prut nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE, pe sectorul aval Fălciu, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.