Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.03.2019 ora 07.00 – 25.03.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general  în creştere pe râurile din Oltenia şi Muntenia şi staţionare pe celelalte râuri.
Ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedӑrii apei din stratul de zӑpadӑ şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din sudul ţării.
În restul intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, exceptând cele din Muntenia şi Oltenia unde vor fi în scădere. Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe râurile mici din vestul, centrul și nordul țării și din zona de munte datorită precipitațiilor prognozate și cedării apei din stratul de zapadă.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţa la maluri) prezente, izolat, în bazinele superioare ale  Bistriţei şi Lotrului vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.
 
Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, +H – cu cat este depasita CA sau CI,
                 G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z – zapor, N – naboi
                 (*)-Valorile sunt influentate de acumularea Stanca Costesti