Prognoza medie durata rauri în intervalul 13.12.2020 ora 07.00 – 19.12.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din Crișana și Banat unde se vor menține în general staționare. În a doua parte a intervalului debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din sudul şi estul ţării unde vor fi in creştere prin propagare. 
În prima zi a intervalului, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale și creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe unele râuri  din nordul Muntenia și sudul Moldovei, datorită precipitațiilor lichide prognozate, însemnate cantitativ, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe râurile din zonele de deal și munte din nordul și centrul țării vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.