Prognoza medie durata rauri în intervalul 10.02.2021 ora 07.00 – 16.02.2021 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creștere  datorită efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din jumătatea de vest a țării și în general staționare pe celelalte râuri.
Pe fondul unor niveluri și debite ridicate și ca urmare a precipitațiilor lichide mai însemnate cantitativ prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă, se pot înregistra creșteri mai importante de niveluri și debite, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE,  pe unele râuri din Banat, Crișana, Maramureș și estul Transilvaniei. 
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) prezente doar în  jumătatea de nord a Moldovei vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare în prima parte a intervalului de prognoză, apoi vor fi în extindere și intensificare, făcându-și apariția și pe alte râuri din zonele de munte din jumătatea de nord a țării, când se vor intensifica și curgerile de năboi.