În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană şi propagării.
Creșteri mai însemnate de niveluri și debite, ca urmare a precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, și cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra pe unele râuri mici din zona montană și submontană din Banat, Oltenia și Muntenia.
În următoarele zile, debitele vor fi în creştere prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari şi în scadere pe celelalte.
În ultimele zile ale intervalului, debitele vor fi relativ staționare, fiind posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din nordul și centrul țării ca urmare a precipitațiilor prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) existente pe unele râuri din bazinul superior al Bistriței vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.