Prognoza medie durata rauri în intervalul 02.07.2021 ora 07.00 – 08.07.2021 ora 07.00

precipitațiilor prevăzute și propagării, exceptând unele râuri din vestul și sud – vestul țării, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din nordul, centrul și estul țării, ca urmare a  precipitaţiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă și cu caracter torențial.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare.
Și în partea a doua a intervalului sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu efect de inundaţii locale și creşteri mai importante de niveluri şi debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe râurile din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă, cu caracter torențial și însemnate cantitativ.