Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 29.12.2020 ora 07.00 – 30.12.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare ale Turului, Crișurilor, Someșului Mic, Arieșului, Mureșului, Begăi, Bârzavei, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului, Timișului, bazinul inferior al Mureșului, cursurile inferioare ale Ialomiței, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei și Bârladului, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Vedea, cele din Dobrogea, bazinele inferioare ale Crișului Repede și Argeșului și în scădere pe celelalte râuri.
Creșteri mai importante de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitative prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra pe unele râuri mici din sud – vestul țării.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) existente în bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei vor fi în diminuare și restrângere.