Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.12.2021 ora 07.00 – 28.12.2021 ora 07.00

Debitele vor fi, în general, în creștere, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someșul Mare, bazinele superioare ale Buzăului, Trotușului şi Bistriței unde vor fi în scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Rm. Sărat, Putna, Bârlad, Moldova, Suceava, bazinele mijlocii și inferioare ale Buzăului, Trotușului, Bistriței, Prutului, cursurile inferioare ale Vedei, Argeșului, Ialomiței și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior şi a precipitațiilor în curs şi celor prognozate se vor situa peste COTELE DE APĂRARE cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din Maramureş, Crişana şi Banat precum şi a afluenților acestora.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheață) vor fi în diminuare, restrângere și eliminare, exceptând cele din Moldova, unde se vor menține fără modificări importante.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr.109 din 27.12.2021.