Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.06.2021 ora 07.00 – 27.06.2021 ora 07.00

Debitele vor fi, în general, în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Someșul Mic, bazinul superior și mijlociu al Mureșului, cursul superior al Someșului, cursul mijlociu și inferior al Bistriței și cursul inferior al Prutului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă și cu caracter torențial și propagării. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș. Bârzava, Moravița, Caraș, Nera și Cerna, debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu efect de inundaţii locale și creşteri mai importante de niveluri şi debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe râurile din zonele de deal şi munte, mai ales din bazinele superioare ale Oltului, Ialomiței şi afluenților de dreapta ai Siretului, ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă, cu caracter torențial și însemnate cantitativ. 
Se vor situa peste COTA DE ATENȚIE râul Călmăţui la stația hidrometrică Cireşu (300+10) – jud. BR și la COTA DE ATENȚIE râul Racova la stația hidrometrică Puscaşi (340+5)-jud.VS.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 63 din 26.06.2021.