Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.02.2021 ora 07.00 – 27.02.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Someșul Mare, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava, cursul Siretului, cursul superior al Prutului și cursul superior și mijlociu al Jijiei, unde vor fi în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării. Pe râurile din bazinele hidrografice ale Târnavelor, Begăi, Timișului, Bârzavei, cursurile mijlocii și inferioare ale Crișului Negru, Crișului Alb și Mureșului debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite şi pe alte râuri din zona montană ca urmare a cedării apei din statul de zăpadă şi propagării.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) vor fi în ușoară restrângere, diminuare şi eliminare şi pot determina, în evoluţia lor, variaţii de niveluri și debite pe unele sectoare de râu. 
Se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domăneşti (400+24)-jud.SM şi Berveni (490+10)-jud.SM, toate pe sectoare îndiguite.