Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.02.2020 ora 07.00 – 27.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Suceava, bazinele superioare ale Moldovei și Bistriței și cursul superior al Prutului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creșteri mai însemnate de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute, izolat sub formă de aversă, și cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra pe unele râuri mici din zonele de munte din Banat și Crișana.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor slabe prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra și pe unele râuri din zonele montane din sudul și estul țării.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri şi izolat pod de gheaţă) existente, vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.