Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 25.07.2018 ora 07.00 – 26.07.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită efectului combinat al precipitaţiilor în curs, celor prognozate şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice Tur, Lăpuș, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede și cursurile inferioare ale Crișului Negru, Crișului Alb, Begăi și Timișului, unde vor fi în scădere.
Creşteri mai însemnate de niveluri şi debite, cu depăşiri ale COTELOR DE APᾸRARE, se vor înregistra pe Siret şi pe unii afluenţi din bazinul superior şi mijlociu şi pe cursul superior al Prutului. 
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe majoritatea râurilor din ţară, în special pe cele din zonele de deal și de munte din sudul, estul și centrul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Se vor situa peste COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Siret-Drăgeşti (300+20)-jud.BC şi Prut-Rădăuţi Prut (290+50)-jud.BT.
Se menţine în vigoare Avertizarea Hidrologică nr. 50 din 24.07.2018.