Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 24.07.2020 ora 07.00 – 25.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice superioare ale Jiului, Argeşului şi Ialomiţei, bazinul superior și mijlociu al Oltului și numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Someșului şi Crișului Negru şi pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Sucevei, Moldovei şi Trotuşului.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Caraş, Nera Cerna, Vedea, Siret, Prut, bazinele mijlocii şi inferioare ale Jiului, Argeşului şi Ialomitei, bazinul inferior al Oltului, și cele din Dobrogea debitele vor fi în general staționare, iar pe celelalte râuri vor fi în scădere. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din sud-vestul, vestul şi nordul ţării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată cu caracter torențial, prognozate.
Se va menţine peste COTELE DE ATENŢIE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează : la s.h. Oancea (440+35) – jud.GL şi la Şiviţa (360+72) – jud. GL.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 44.