Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele: Crișul Alb, Bega, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede și Crișului Negru, unde vor fi în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și cursul inferior al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinele: Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Vedea, Argeș, bazinul mijlociu și inferior al Oltului și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite ca urmare a cedarii apei din stratul de zăpadă pe unele râuri mici din nordul, vestul, centrul și sudul țării.
La sfârşitul intervalului se vor mai situa peste:
– COTA DE INUNDAŢIE râul Crasna la stația hidrometrică Domăneşti (500+10)-jud.SM (sector îndiguit).
– COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Berveni (490+90)-jud.SM (sector îndiguit), Barcău – Sălard (510)-jud.BH și Urlui – Furculești (150+15)- jud.TR.
Datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Bega Veche – Cenei (320+10)-jud.TM, Bârzava – Partoș (50+10)-jud.TM.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) prezente pe unele râuri din estul și centrul țării vor fi în ușoară restrângere și diminuare.
- Home
- Despre noi
- Conducere
- Scurt istoric
- Obiective
- Domenii de Activitate
- Organigrama
- Regulament de organizare și funcționare
- Politica în domeniul calității, mediului, sănătății și securității ocupaționale
- Legislație
- Informatii de interes public conform Legii 544/2001
- Raport de activitate
- Declarație de aderare la strategia națională anticorupție
- Anunțuri angajare
- Departamente & Produse
- Noutăți
- Proiecte
- Prognoze
- Evenimente
- Presă
- Contact