Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.06.2021 ora 07.00 – 24.06.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinul superior al Oltului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării și cursul mijlociu și inferior al Ialomiței, cursurile inferioare ale Mureșului, Târnavelor, Putnei, Trotușului, Bistriței, Sucevei, Bârladului și Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare. 
Pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna și bazinele superioare ale Someșului și Mureșului debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu efect de inundaţii locale și creşteri mai importante de niveluri şi debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe râurile din zonele de deal şi munte, mai ales din jumătatea de est a țării, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă cu caracter torențial şi propagării.
Se vor situa peste:
–  COTA DE INUNDAȚIE râul Olt la stația hidrometrică Hoghiz (350+35)-jud.BV;
COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Râul Negru – Reci (300+20) – jud.CV și Cӑlmӑțui – Cireşu (300+15) – jud.BR. 
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 60 din 23.06.2021.